Florido Pensil / Nenes /

La vam estrenar al SaT, Sant Andreu Teatre, el 16 de Febrer del 2024 i vam rebre el 1r premi

Aquesta és la història de cinc noies sotmeses a la brutalitat del sistema educatiu de l’Espanya de la postguerra. L’escola és el reflex de la ideologia dominant. La dona, destinada al matrimoni i a les tasques domèstiques, va ser el principal objectiu de l’empresa moralitzadora. I en això es posava d’acord pràcticament tothom: la mestra, el capellà, els pares, les cupletistes, i les escriptores de novel·les roses. Quedava clar que només existien dos tipus de dones: les decents i les altres.

Després de set representacions, entre el SaT, l'Espai 30 i la Barraca, hi tornarem passat l'estiu a diferents llocs. A l'Octubre al Centre Cívic de Sant Andreu. (dates pendents d'ajustar)

Fitxa artística /

Autoria: Andrés Sopeña Monsalve / Adaptació al català: Guillem-Jordi Graells / Direcció: Nati Castells / Interpretació: Montse Orozco, Sussana Martínez, Mayte Maldonado, Maria Mayol, Jordi Ramo, Carla López, Jordi Caixàs / Tècnica, producció i atrezzo: Àlex Vidal, Biel Cadilla, La Serrat, En Ferran, Mari Blasco i Mon Capella / Fotografia: Josep Maria Garcia, PhotoArt30  //

Durada: 95 minuts Català